20 Ιανουάριος 2012

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Γενικές πληροφορίες
 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Είναι  μια υπηρεσία που παρέχει ένας ειδικός (ψυχολόγος-ιδιώτης) ή ομάδα ειδικών  σε ένα ή περισσότερα άτομα (ζευγάρι, οικογένεια, ομάδα) τα οποία βρίσκονται σε  κατάσταση που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους (άγχος, διαζύγιο, προβληματική συμπεριφορά των παιδιών, διαταραγμένες σχέσεις, εσωτερικές συγκρούσεις, σωματικές και ψυχικές ασθένειες).


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Ο ψυχολόγος είναι επιστήμονας ο οποίος εξειδικεύεται στο να παρατηρεί, αξιολογεί και θεραπεύει την ανθρώπινη συμπεριφορά, σκέψεις και συναισθήματα. Ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός και δεν χορηγεί φάρμακα, αλλά οι θεραπευτικές του μεθόδους μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια μια φαρμακευτική αγωγή ή να χρησιμοποιηθούν ανεξαρτήτως.
Ο κλινικός ψυχολόγος είναι ειδικευμένος να  αναγνωρίζει και να συμβάλει στην θεραπεία και των ψυχικών και  διαταραχών μετά από την παρέμβαση του ψυχίατρου και σε συνεργασία με αυτόν.
Ο ψυχοθεραπευτής είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος ο οποίος ακολουθεί ορισμένη θεωρητική προσέγγιση τις ψυχολογίας και χρησιμοποιεί τις θεραπευτικές της μεθόδους.
Ο ψυχίατρος είναι ο μόνος ειδικός ο οποίος είναι αρμόδιος να συνταγογράφει και ασχολείται αυστηρά με τις ψυχικές νόσους. Τον ενδιαφέρουν τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση τους και όχι η προσωπικότητα τον ασθενή και τα βιώματα του.


ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Οι επισκέψεις στον ψυχολόγο θα είναι για εσάς μια μοναδική εμπειρία διότι εκεί θα ασχοληθείτε μι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα – το ίδιο σας το εαυτό. Στην πρώτη συνεδρία μέσο μιας διαγνωστικής συνέντευξης ο ψυχολόγος θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα προβλήματα που σας απασχολούν και πάνω στα οποία θα θέλετε να δουλέψετε. Μπορεί να χρειαστεί να σας χορηγήσει και κάποιες ψυχομετρικές δοκιμασίες για να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση σας. Στη συνέχεια προτείνει ένα θεραπευτικό σχέδιο ανάλογος με τις ανάγκες σας, το οποίο εσείς θα πρέπει να εγκρίνετε για να προχωρήσετε. Είναι δική σας επιλογή αν θα ζητήσετε μόνο να συμβουλευτείτε σε μία  συναντήσει ή θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε το συναρπαστικό ταξίδι της  αυτογνωσίας και προσωπικής ευτυχίας.


Η γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, που προτείνει το γραφείο,  είναι σχετικά βραχεία  και κρατάει έως 20 συναντήσεις .Οι αρχές της βασίζονται στην ικανότητα του ανθρώπου να σκέφτεται και στην επιρροή που έχουν οι σκέψεις πάνω στα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας . Εξερευνώντας και αλλάζοντας σταδιακά τις λάθος πεποιθήσεις που έχουμε είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τις συνθήκες που μας ενοχλούν. Στη διαδικασία αυτή ο ψυχολόγος είναι συνοδοιπόρος, σας μαθαίνει καινούργιους και πιο αποτελεσματικούς  τρόπους να αντιλαμβάνεται και να αντιδράτε στην πραγματικότητα. Μαζί διερευνάτε και διορθώνετε αυτά που σας εμποδίζουν να ζήσετε μια πλήρης ικανοποιητική ζωή , αντιμετωπίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις με άλλο τρόπο.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
Όλα όσα αποφασίσετε να μοιράσετε με τον ψυχολόγο είναι απολύτως απόρρητα.
Ο ψυχολόγος σε καμία περίπτωση δεν κρίνει εσάς ή τις πράξεις σας ούτε προσφέρει έτοιμες συμβουλές. Θα χρειαστεί και εσείς να κάνετε το δικό σας μέρος τις δουλειάς.
Ο χώρος του ψυχολόγου είναι προστατευμένος, εκεί μπορείτε να νοιώθετε ασφαλής και καλοδεχούμενος.
Ο χρόνος που πληρώνετε σας ανήκει και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από εσάς και τα θέματα που σας απασχολούν.
Ο Ψυχολόγος οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις απέναντι σας . Το ίδιο και εσείς. Μην αργείτε και μην αναβάλετε το ραντεβού σας χωρίς να προειδοποιήσετε.
Οι μέθοδοι τις οποίες χρησιμοποιεί ο ψυχολόγος είναι επιστημονικά μελετημένες και εμπειρικά αποδειγμένες
Μερικές φορές αρκεί  να αλλάξουμε οπτική γωνία για να καταλάβουμε ότι αυτό που μας φαίνετε ανυπόφορη δυσκολία είναι ένα μάθημα που ακόμα δεν έχουμε μάθει. Αυτό που πρέπει να κάνετε όταν θέλετε βοήθεια είναι να την ζητήσετε . Είναι δική σας ευθύνη  να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις για την δική σας ζωή.


ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

•    Αξιολόγηση της  ψυχολογικής κατάστασης . Διαγνωστική εντύπωση όπου είναι απαραίτητο.
•    Συμβουλευτική (ζευγαριών, έφηβων, νέων μητέρων  κλ. )
•    Ατομική ψυχοθεραπεία ( γνωστική- συμπεριφοριστική)
•    Ομαδική ψυχοθεραπεία
•    Ενημερωτικά σεμινάρια και διαλέξεις
•    Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με ψυχικές και σωματικές διαταραχές
•    Χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών (για κλινικούς λόγους, για αξιολόγηση και επιλογή προσωπικού, άδειες όπλου, έγγραφα υπηρεσιών κλπ.)
 

 


Τοποθεσια

Ψυχολογική Βοήθεια
Πλατεία Γκόνου Γιώτα 4
Γιαννιτσά, Τ.Κ. 58100
Τηλέφωνο : 23820.26830

Ωράριο λειτουργίας

Δε-Πα 9:00 πμ to 13:00 μμ
17:00 μμ to 20:00 μμ
Σα-Κυ Κλειστά

Επικοινωνία

23820.26830

Social Media